Wednesday, May 11, 2011

Cara hack mana2 website..

Hah, macam mana dengan entry pagi tadi.. Percaya tak yang aku berjaya hack blog blogger tu.. Aku harap yang blogger tu tak marah lah sebab aku gunakan blog dia..hehe. Owh, bagi mereka yang tak tau aku cerita entry yang mana, korang boleh pergi tengok dekat entry ni.. >> Entry ni

Petang ni aku nak ajar korang macam mana cara aku buat tu.. Tapi aku bagi amaran awal2, benda ni digunakan sekadar nak main2 je.. Jangan korang buat untuk tujuan yang jahat sudah lah ye.. Macam mana boleh jadi tujuan jahat..?? Err, macam2 mana je lah..hehehe

Firstly, korang bukak satu page website yang korang nak kenakan tu.. Lepas tu korang salin or copy atau bahasa mudahnya tulis balik perkataan ni sebijik.. Dah buat macam tu, korang paste atau tampalkan dekat address url yang ada dekat atas tu..

*Copy benda ni.. :>>
javascript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode='on'; void 0

Kalau korang dah paste dekat address url tu, tekan enter tau.. Korang dah boleh lah edit page website korang tu.. Kalau korang rasa macam nak kenakan roommate korang tu ke.. Korang editlah facebook dia dan tunjuk dekat dia, jangan suruh dia bukak guna komputer dia sendiri nanti kantoi..hehe

Lupa pulak aku nak bagitau, benda ni tak boleh nak di safe kan, so kalau korang tension dengan blog seseorang, korang boleh lah lepaskan tension korang tu dengan edit blog orang tu.. Jangan risau, orang tu pun takkan tau punya..hehe

Benda ini hanya sebagai hiburan sahaja, ianya hanya boleh mengubah perkataan2 dalam website tu je, bukan mengawal website tu.. Tapi kalau korang nak gunakan untuk buat benda jahat, itu aku tak nak tanggung sekali tau.. Apa2 pun enjoy dengan kerja meng"hacking" website orang ye..

-Credit to this blog.. >> Open Jason

7 comments:

Nizam Ijam said...

Aku ingatkan betul2 kene hack....gila buat naya kat orang...hu2

mykhalis said...

ini java edit.. kite leh edit kat komputer je..kan kan?hehe

farah wahedda said...

waaahhh menarik ni wahhahahah <<gelak jaat

Ini Kisah Tia said...

waaa . haha . ingat dah betul tadi . jantung duk dup dup dup dap sat . isk3x . ahahaa

technology computer said...

xboleh pun..dan tak faham cara buat..sila ajar

technology computer said...

xfhm,ajar lagi sekali plz

Arpiiz said...

mula2 bukak satu website,
copy javascript dekat atas tu,
paste kan dekat ruang url website,
tekan enter,
dah boleh edit tulisan2 dalam website tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...