Sunday, January 20, 2013

Pengalaman bawak skuter.

Salam dan hai kepada para pembaca semua..

Okay, sementara aku ada idea dan masa serta semangat diikuti perasaan gembira dan ditambah dengan.... Aaarghhh, apa benda yang aku melalutkan ni.? Okay2, balik semula lah ye. Sebenarnya ada something aku nak story kat entry ni yang akan dipost kedalam blog ini.

Korang nak baca tak ni.? Kalau tak nak baca, sila lah baca jugak, sebab aku nak paksa korang baca jugak ni.hahahha. Tapi sebelum aku memulakan cerita, aku nak paksa korang untuk memeluk bantal dulu sebab cerita ini akan buatkan korang ketawa terbahak2 sehingga terkeluar gigi, even korang tak pakai gigi palsu.

Owh korang nak tau apa function korang kena peluk bantal tu ye.? Sebenarnya takde apa, just kalau korang tak ketawa lepas baca nanti, korang pukul lah kepala orang sebelah korang dengan bantal tu, gerenti korang akan ketawa jugak nanti. Tapi aku kena bagi amaran sebab nanti peratus korang kena pukul pun tinggi lah jugak.hehehe
Ini bukan lah skuter yang ayah aku beli.

Ceritanya macam ni, minggu lepas ayah aku baru beli sebuah motor skuter auto. So, seperti yang korang tau bila skuter auto ni, dia just pulas je throttle tu and terus jalan, kat bawah tu pulak just ada tempat letak kaki je. Well, oleh kerana aku first time naik motor yang macam tu, so berlaku lah perkara yang lawak ni.

Ketika aku sedang menunggang motor tu, tiba2 aku terpaksa membuat brek mengejut. Maka aku pun beria lah tekan kaki aku dengan niat untuk brek, but aku pelik kenapa motor ni still laju jugak, tak mula slow.? Tiba2 baru lah aku perasan yang rupanya kaki aku just tekan tempat pemijak je. Sebab brek belakang ada kat tangan kiri aku.

Selepas kejadian itu, aku pun ketawa saja lah sepanjang jalan itu sehingga membuatkan seorang polis menahan aku. Cewah, yang polis tu saje2 je lah, aku just gelak sampai rumah je.. So, camne.? Korang ketawa berdekah2 sampai gigi tercabut tak.?

Kalau tak, sila lah pukul orang sebelah korang tu dengan bantal seperti yang aku arahkan dekat atas tadi..hehhee

Spam, spam dan spam...

Salam dan hai kepada para pembaca semua..

Okay, rasanya telah lama jari ini dibiarkan tidak menari2 diatas papan kekunci untuk menghasilkan sebuah entry untuk dipost dalam blog ni. Oleh kerana ketika ini aku mempunyai sedikit masa yang terluang, maka aku gunakan lah masa itu untuk menghasilkan sebuah entry demi pembaca semua.

Amboi ayat aku kat atas tu, apahal macam skema semacam je ni.? Well, maybe sebab aku dah lama sangat tak menaip kat blog ni sampai aku lupa rentak tulisan aku dalam menghasilkan sebuah entry. Hmm, nak tulis apa ye kat entry kali ni.?

Owh ye, baru aku ingat lepas tengok title kat atas tu. Korang baca tak title entry ni.? Kalau tak baca, dipersilakan anda untuk melakukan tugas anda sebagai pembaaca untuk membaca tajuk entry ini. Haa, dah baca ke belum ni.? Kalau dah baca, sila teruskan pembacaan anda itu ye.hehehe

Seperti mana yang korang tau, aku telah lama tidak menghadap blogspot ini. So ketika aku login ke blogspot ini, aku lihat lah sama ada, ada tak komen2 dekat entry2 aku yang lepas. Well, bila aku tengok macam dekat pic bawah ni, aku terkejut lah kan.
Okay, nampak tak tu.? 33 tu bagi aku banyak tau, even aku tau korang dapat ratus2 komen..

Sapa yang tak terkejut, kalau korang dah lama tak menjengah ke blog orang lain, tapi still dapat komen banyak macam ni. Even time aku banyak buat blogwalking dulu pun aku tak dapat komen sebanyak ini. So, dengan hati yang terkejut dan disertai perasaan gembira sehingga kembang hidung ni. Maka aku pun baca lah komen2 tersebut..
Sila klik untuk membaca komen2 disitu (kalau korang rajin lah).hehehe

So, apa yang korang rasa bila dapat komen2 macam pic ke-2 tu.? Apakah korang rasa aku patut gembira or sebaliknya.? Sila jawab di ruangan komen itu ye, tapi jangan lah komen yang benda takde kene mengena macam dalam pic tu..

Tapi yang sebenarnya aku tak kisah pun dapat komen2 spam ni. Kalau korang pulak macam mana.? Apa yang korang rasa bila dapat komen2 spam macam aku ni.? Adakah korang akan mengamuk keliling kampung or duduk relax sambil makan aiskrim coklat..heheh

Sunday, December 30, 2012

Password aku hilang..!!!

Salam dan hai kepada readers semua..

Nak tau kenapa ada pic itik panggang ni..?
Baca entry ni sampai abis dulu ye..hehhe
Korang tau tak apakah benda yang paling penting dalam dunia ini selain udara, makanan dan minuman..?? Kasih sayang, tempat tinggal, teman dan rakan..?? Hmm, betul jugak jawapan2 tu, tapi masih tak sama dengan jawapan yang aku nak, so jawapan tu terpaksa aku tolak ketepi jalan..

Owh, aku ada dengar orang sebut password.. Siapakah gerangan orang yang telah berjaya merungkai misteri yang telah sekian lama tersimpan ini..?? Hmm, nampaknya orang tu pergi makan, so tak dapat lah aku nak bagi hadiah..hehhe

Hahha, sebenarnya macam ni.. Ini kisah yang berlaku di FB aku, laa ada yang tak tau ke FB tu apa..?? FB tu ialah Feri Berlayar.. Err, macam pelik je maksud FB tu..? Memang lah pelik, sebab dah bukan itu jawapannya.. Jawapan yang sebenarnya ialah Facebook, aku saje je tulis macam ni walaupun aku rasa semua orang yang baca ni dah tau apa maksud FB tersebut..

Alkisahnya ialah, pada suatu hari, aku terpaksa menukar password FB aku atas sebab berlakunya kes kebocoran gas maklumat sehinggakan ada insan2 yang dapat mengetahui password aku tersebut.. Jadi apabila aku menukar password itu, aku pun mula berasa aman..

Tiba2 satu tragedi berlaku pada keesokan harinya iaitu selepas sahaja aku siap mandi, aku bukak FB aku.. Maka setelah aku memasukkan segala maklumat yang diperlukan seperti menggunakan cap jari, pengesanan anak mata, tiba2 aku terkejut kerana aku tidak dapat login masuk..

Apakah yang telah terjadi..?? Adakah aku telah tertinggal sesuatu yang penting..?? Aku rasa aku telah taip dengan betul iaitu itikpanggangsedap.. Macam mana boleh salah ni..?? Pelbagai persoalan datang menyerbu kebenak fikiran aku ini..

Akhirnya barulah aku sedar, rupa2nya aku terlupa untuk letakkan nombor 209 dibelakang password aku itu.. Patutlah tak boleh nak login, maklum lah aku ni jenis tak suka tukar password, so bila sekali dah tukar, mula lah aku ingatkan pada yang lama..

So, pengajaran dalam entry kali ini ialah.. Ketahui lah bahawa itikpanggangsedap209 itu adalah password fb aku, so sesapa yang berani nak cuba, boleh lah try ye..hahhaa. By the way, sorry jugak sebab aku dah lama sangat tak update blog ni, maklumlah baru abis exam lah katakan..

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...