Thursday, March 10, 2011

Suara misteri ketika exam..

Ni aku nak story sikit benda yang berlaku masa aku exam tadi.. Buat pengetahuan korang yang ada tak nak tau pun, aku ni baru balik kelas ketika entry ini di tulis.. Penatnya masih belum hilang, mujurlah demam ni kurang sikit, kalau tak entah apa la yang aku tulis dekat paper exam tadi..

Owh lupa pula aku nak bagi salam dekat korang ye.. Salam sejahtera buat korang yang sedang baca entry ini.. Kenapa aku asyik gunakan perkataan "Salam" dan bukan "Assalamualaikum"..?? Entah aku sendiri pun tak tau kenapa.. Tiada penjelasan yang konkrit untuk aku bagitau.. Kecuali konkrit rumah sebelah aku yang tengah renovate tu...

mujurlah bukan maher zain yang nyanyi..
Apa benda yang aku nak story tu, sebenarnya macam ni.. Tadi masa aku tengah menjawab exam sambil melihat2 ke langit syiling dewan.. Tiba 2 aku terdengar suara orang menyanyi2, "siapa lah yang menyanyi kat sini..?" fikir aku.. Semakin aku cari, semakin kuat pula bunyi tu.. Tapi aku tengok orang lain buat rilek je.. Aku semakin pelik, takkan aku sorang je yang dengar..

Aku buat muka rilek, muka ala2 Aaron Aziz tu (sila muntah bagi sesiapa yang rasa nak muntah).. Kemudian barulah aku sedar yang bunyi itu dari seseorang yang aku sangat kenali.. Orang tu bukan kawan aku pun, tapi dia memang aku sangat kenali..  Korang nak tau tak siapa yang menyanyi tu..?? Macam biasa lah, kalau korang nak tau, korang teruskan membaca..

Rupanya yang menyanyi tu adalah diri aku, cuma aku tak lah menyanyi kuat2 macam kat konsert tu.. Kalau aku buat macam tu memang sah la aku kena tendang dari dewan.. Kenapa lah aku boleh pulak ingat lagu dari nota2 untuk exam tu.. Memang menyedihkan lah kalau keadaan sebegitu terjadi.. Kalau sekejap je aku teringat okay la jugak, tapi sampai abis exam lagu tu terngiang2 kat kepala otak aku ni..huhuhu

Moral of the story : Sebelum exam janganlah korang dengar lagu ye, nanti korang akan lupa segala note2 korang.. Kalau korang buat macam tu juga, maka sejarah aku ni akan berulang dekat korang pula.. Misteri tak...??huhuhu

9 comments:

faiz said...

aduss..time exam pon bley nyanyi2 ke..hehe

NUR AYNIE said...

fuyooo...misteri nyerrr....~~!!! tp aynie pun penah alami kes yg same..hikhikhik...=P

aneesz said...

misterinyee......hehhee

btw, TQ very much ye! pasni bole comment banyak2 ;)

Arpiiz said...

faiz: boleh je kalau nak nyanyi, lagi2 kalau time tu tengah kering idea nak jawab exam..^^

Arpiiz said...

nuraynie : owh2, nampaknya misteri tu menyerang aynie gak ye..hehe

Arpiiz said...

aneez : dah boleh dah, apa yang aneez buat..??

aneesz said...

anis klik kat pop up mcm yg kamu ajarkn..hehe... ada lagi satu yg nak ditanya ni, camne nak setting masa yang dekat entry tu ye? contohnye la kan, anis buat entry kul 8.30pm pd 10 mac tp nape die automatik tulis time kat situ kul 4.05am?

aneesz said...

ok, tq lagi skali... :)

Nurul Atika said...

waa~ jengjengjengg..misteriii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...