Monday, March 28, 2011

Alahai, tak nak duit ke...

Siapa setuju dengan aku sila buat air milo atau pun air horlicks okay.. Setuju apa..?? Laa.. korang tak tau cerita lagi ke.. Meh sini aku nak cerita dekat korang semua ye.. Tapi korang kenalah sediakan air kalau2 korang rasa haus masa baca entry ni.. Nanti tak payah lah korang nak pergi ke dapur, lagi pun aku tau yang korang ni pemalas..huhuuhu gurau saja..

Ceritanya bermula begini, tersebutlah kisah ketika aku mahu pergi membeli biskut2 di kedai pak munawir.. Eh, silap nama kedai pula, di kedai.... Errr, kedai apa entah, aku pun tak tau namanya.. Okay, kita boleh abaikan nama kedai tu.. Kedai itu dimonopoli oleh seorang cina, maksud aku tokey kedai tu cina lah..

Setelah aku membeli biskut yang aku rasa mampu menghilangkan rasa lapar aku pada waktu tengah malam.. Melangkah lah aku dengan penuh bergaya ala2 gaya Adi Putra berjalan, sehinggakan ada seorang budak tu cakap "Owh, kacak nya abang itu berjalan, aku telah dilamun cinta.."...

Okay, itu cuma satu penipuan yang teramatlah nyatanya.. Cuma bab yang budak tu cakap je aku still tipu lagi..hehehe. Apabila dah sampai ke kaunter pertanyaan pembayaran, aku tanya lah berapa harga biskut tu.. Baru sahaja aku nak bertanya, boleh pula dia berborak dengan membernya yang masa tu berdiri dekat belakang aku..

Aku still membuat muka macho aku(sila muntah dengan kadar kelajuan cahaya ya).. Aku berdiri didepannya sambil mengeluarkan dompet, aku ingatkan bila dah keluarkan dompet tu, dia nak kira lah berapa harga biskut tu.. Tapi rasanya orang tu tak nak duit lah, so aku pergilah dari situ sambil membawa biskut tu.. Betul ke aku buat macam tu..??

Semestinya tidak, aku still berdiri didepan orang tu sambil mendengar dorang tu berborak.. Nasib baik dalam bahasa cina, kalau tak memang aku mencelah apa yang dorang sembang kan tu.. Tiba2 datanglah seorang perempuan, mungkin pekerjanya kot, dia tanya lah nak apa dan aku cakaplah yang aku nak bayar..

Bila dah habis bayar dan aku pun keluar dari kedai tu, aku cuma memandang sahaja tokey yang tengah berborak dengan kawannya tu.. Kalau nak berniaga tu buatlah cara nak berniaga, tak payah lah nak bersembang..huhuu..Agak2 kalau aku blah je tanpa bayar harga biskut tu, korang rasa siapa yang patut marah siapa...??

9 comments:

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

kelajuan cahaya=3x 10 kuasa 8 :)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

CKP JELA ..TOKEY..NI FREE KE???? KALAU FREE SAYA KUAR DULU...TQ..SAMBIL BERLALU DGN MUKA SLAMBER..HEHEHE

Arpiiz said...

n.o.n.i.c.k.n.a.m.e : owh itu ke formula nya, aku pun tak tau..huhu

Arpiiz said...

nanasahir : nak cakap macam mana, dia tengah sibuk bersembang..huhu

zati embong said...

haha.letak baliklah dik,pas2 g masuk beli kedai lain.

Arpiiz said...

zati : malas lah pulak sebab tinggal nak bayar je..^^

~SYAZ~ said...

adoyy~
rancak pulak tokey tu berbual..
hadoyy..sabo jelah..

Arpiiz said...

syaz : memang sabar je time tu..huhu

ain revival said...

xsuka ugak..kalau pegy beli baju o ape2..pelayan wat endah x endah jep..nak tanya pn wat derk jep..
geramnya~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...