Tuesday, March 29, 2011

Kenapa lah aku boleh lupa..T_T

Alahai, malunya lah aku tadi.. Kenapa2..?? Apakah aku telah di prankkan oleh member2 aku..?? Owh, tidak lagi, harap tak kena lah..hehhe. Sebelum tu nak ucapkan salam sejahtera buat korang semua, tak kisah lah  yang tengah kerja atau yang tengah bercuti tu..

Al kisahnya bermula begini, hari ni aku terbangun agak lambat.. Err, bukan agak lambat, memang lambat sangat, sehinggakan kain yang patutnya dijemur pagi tadi dah kering dalam mesin basuh tu.. Ish2, teruk betul aku ni kan.. Ini semua gara2 tak mau tidur lah malam tadi, tapi nasib baik mau tidur juga...

Aku bangun dah terus mandi kemudian makan sarapan yang mak aku tinggalkan pagi tadi.. Matahari dah terpacak atas kepala baru nak makan sarapan..huhuhu.. Tapi apa boleh buat, benda dah jadi.. Okay, teruskan kepada tajuk utama untuk entry ni..

Pada pukul 12 tengah hari, aku pun bersiap2 lah untuk pergi mengambil adik aku yang bersekolah.. Dah sampai dekat sekolah dia tu, aku pun tunggulah dengan penuh sabar.. Aku agak pelik juga sebab yang keluar time tu cuma budak pra sekolah je.. Mana budak2 sekolah yang lain..

Aku tengok jam tangan aku, pukul 12.05 tengah hari, lambatnya dorang keluar ni, keluh aku sorang2 dekat situ.. Tiba2 aku rasa macam ada something wrong somewhere pulak.. Aku tengok jam tangan aku lagi, pukul 12.07 minit.. Aku mengambil keputusan untuk balik kerumah semula selepas aku tersedar sesuatu..

Korang nak tau tak apa yang aku baru tersedar.. Aku baru ingat yang adik aku habis sekolah pukul 1 bukan pukul 12.. Bila aku sampai rumah aku tengok mak aku ada dekat rumah.. Dia tanya aku pergi mana, dan disebabkan aku ni tak nak lah tipu mak aku, maka aku bagitau lah benda yang sebenar..huhuhu

Mak aku apa lagi, gelakkan lah aku dan aku terpaksa gelak sekali untuk cover malu..hehhe. Moral of the story is, janganlah korang bangun lambat nanti akan ada lah benda yang memalukan berlaku dekat korang.. Itu mungkin moral untuk aku, tapi kalau korang pun nak ambil pengajaran itu pun takpe juga, aku tak marah..^^

9 comments:

Sunah Mohammad said...

hahahaha! padan muke! lain kali bangun lambat lagi ye...:p

shedameor said...

eeee, maluunye dia :P

Arpiiz said...

huhu, apa boleh buat..

Arpiiz said...

ye, memang agak memalukan..T_T

Encik Amman said...

kahkahkahkah.. meh aku tolong gelak sekali.. ahahaha..terbaik aa bro

farah wahedda said...

hahahahaha pelawok2

zuhanismohamed said...

he he..esok ambil adik pukul 1 eh bukan pukul 12 :p

Arm_mj said...

nie terlbeh rajen sudeyh haha

KUREKURE COMEL said...

sengal....hahaha....mina pernah kena mcm tu jgk....fuuhhh...


malu gile...kihkihkih....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...