Thursday, April 28, 2011

Huwaaa..!! aku dipaksa kahwin..

Huhuhu, apa hal pulak aku ni tiba2 nak kena kahwin ni..?? Dengan sapa pulak aku kena kahwin ni..?? Tiba2 banyak sangat persoalan yang datang menyerang otak aku.. Tolong jangan serang aku..!! kata otak aku.. Argghh, apa benda yang aku mengarut ni..??

Okay, aku pasti korang tak tau apakah cerita disebalik kain tabir entry ni kan.. Takpe, meh sini aku ceritakan hikayat sejuta satu malam ni.. Malam tadi tiba ayah aku nak berbincang dengan aku, katanya ada hal penting.. Apa sangat lah yang penting sangat ni, rupa2nya ayah aku kata yang aku kena kahwin..

WHAT..!! ye, itulah benda yang aku kena lakukan dalam masa 2 bulan lagi.. Aku kena persiapkan diri aku untuk menjadi seorang suami dalam usia yang masih muda.. Nampaknya aku kena lah pergi membuat segala temuramah dengan mereka2 yang dah kahwin ni ye..

Tapi apahal aku kena kahwin pulak ni..?? Dahlah sistem kewangan aku sekarang ni tengah dalam keadaan kucar kacir.. Kalau aku kahwin nanti macam mana aku nak bagi anak orang tu makan pulak..?? Lainlah kalau aku ada duit berkepuk2 dalam bank tu sampai aku beli 5 bijik kereta lambo pun duit tu tak habis gak..

And lagi satu, aku ni muda lagi, baru 19 kot takkan nak dapat title suami pulak kot..?? Aku dah start rasa pelik ni, ni mesti ada pakatan pembangkang untuk mengenakan aku ni.. Aku test tanya ayah aku lagi sekali apa betul ke yang aku kena kahwin ni..??

Malangnya jawapanyang aku harapkan itu takde.. Ayah aku tetap juga kata yang aku kena kahwin juga dan dia siap tunjuk gambar lagi.. Korang nak tengok ke..?? Ala, aku tau yang korang memang nak tengok pun kan.. Nah ini gambarnya yang ayah aku tunjukkan tu..
Korang doakan lah aku berbahagia nanti ye.. Kalau boleh biarlah sampai hujung nyawa, tak naklah setakat bahagia sampai anak cucu je..hehe. Okay, aku nak pergi jumpa member aku yang dah kahwin, nak tanya dia ada tak apa2 ilmu rumah tangga ni..
cantik tak...












Wait a minute..!! Wei, aku lupa lah nak bagitau dekat korang something.. Serius ni, aku lupa, OMG macam mana lah aku boleh lupa nak bagitau korang benda penting ni.. Macam ni, cerita yang dekat atas tu adalah mimpi aku malam tadi.. Entah apa hal entah boleh dapat mimpi yang macam tu..huhu

P/s : Gambar tu dari google image je, aku pun tak kenal sapa ownernya..hehe

20 comments:

Nancy Poh said...

adei...suspenz btui la..tp cantik juga awekss tu..tak berkenaan ke?? hehe..

anim harizah said...

sob..sob..kene tipu je ngn mamat ni..huhuhu..ingatkn betol2... mimpi upenyer!!! hampeh jer...

cik ina said...

haipp..dah nak kahwin ke arpiiz ??hehe..siap goggle gamabar awek lagi tu.

adwafarahin said...

cett! tipu punya org!

hoho

mykhalis said...

cehhh.. dah agak dah..takde bapak nak paksa ko kawen kalu tak keje lagik..hehe

Farah Junaidy said...

waa...giler la kalo kene pakse kawen cmtu..haha...

NUR AYNIE said...

ishhh2~~~ mati2 ingat betol2...cun tol awek tu ihihi

fareiyka said...

alloo brader !! kamoo bikin hati saia panass sajja. . penat2 sudda doa sama kamoo punya bahagia. . tup..tup.. hampeh tol la lue brader.. :p

Ini Kisah Tia said...

super duper nak kena piat telinga ni . adess . daku tertipuu . ahaha !

Rafidah Farhana said...

Sumpah rasa macam nak cekik2 je budak Arpiiz ni.
HAHAAHA...

ukhti syikin said...

haha pandai gugel pilih gmbr awek lawa saja :p

Lel@k! M!$tEr! said...

emm syoknyer nak kena kawin....
dapat lak awek yang cun n sedap mata memandang.. sejuk jerk...

adib syazwan said...

hahaha...tipah tertipu!

tonaH iS herE said...

cis...

beriya iya aku klik entri nak baca~

che sakinah said...

alaa ingat kot boleh buat geng r sebab kena paksa2 ni..

sedih babe kena paksa kawin nih.
pape pon ini cerita aku Dipaksa kawen

Hidayati said...

Kurang asam! Aku ingatkan betul.

Anonymous said...

wei tu gambar pembantu rumah aku la mana ko curik haha

misstube twit said...

Tuu gmbar kak puteri

Arpiiz said...

@ misstube twit
Eh, kenal ke.? Nanti cakap dekat dia, saya pinjam gambar dia tau.
hehehe

AL FITRAH said...

hehehe..aduhai lah..ingatkan betul2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...