Saturday, April 30, 2011

Perlukah kita ping blog..??

Tolong jangan makan aku..!!! kata seekor lipas kepada kucing yang sedang membuat muka ala2 binatang buas.. Eh, sorilah korang ye sebab sekarang ni aku tengah tengok kucing aku tu main2 dengan lipas yang ada dekat rumah aku ni.. Okay jugaklah ada kucing ni sebab aku tak payah nak sembur ridsect dekat lipas tu..hehe

Owh ye, aku sambung cerita kucing aku ni lain kali ye sebab untuk entry ni aku nak cerita lain pulak.. Macam yang korang tau lah kan.. Ping blog ni adalah salah satu cara untuk mendapatkan traffik dan memberitahu bahawa kita dah ada entry baru.. Namun disini terdapat beberapa kepelikan yang aku ingin keselatan kan (asyik keutara kan je)..
salah satu tempat untuk ping blog..

Maklumlah, aku ni blogger baru lagi, traffik pun hari2 macam siput tak makan 10 bulan.. Err, kalau siput tu tak makan 10 bulan maknanya yang dia dah mati lah kan.. So aku nak tanya lah korang ni berkenaan ping blog ni.. Kalau kita buat entry marang kerapu kepunden (entry merapu/merepek lah) boleh tak kita ping kan..??

Aku tanya ni pun bukan sebab apa.. Macam yang korang selalu baca dekat blog aku ni, bukannya ada sangat ilmu yang boleh aku kongsikan kalau nak dibandingkan dengan korang yang lain.. So, kalau entry macam tu di ping kan orang tak marah ke..??

Dah, cuma itu je yang aku nak tanya kan.. Bukan apa, bila aku buat entry yang aku rasa macam takde faedah atau just entry suke2 tu.. Bila nak ping aku rasa macam kesian dekat para blogger yang cari bahan bacaan yang bermanfaat..

Okaylah, aku nak sambung tengok kucing aku ni main dengan lipas tadi.. Korang nak tengok jugak ke..?? Nantilah aku tunjukkan kalau aku ada jumpa kamera yang sesuai..huhuhu

9 comments:

farah wahedda said...

hurmm tau takpe..farah tak pernah pon buat cmtu..kbaykan entry farah merapu meraban gebang kuat muahahha

cik ina said...

pernah ping jugak dulu tp,,lepas tu.malas doe..seolah-olah nak promote blog..hehe..pendapat je.

Ini Kisah Tia said...

alaa , takpe . siapa tau entri yang merapu meraban kepunden tu boleh hiburkan hati orang lain . almaklumlah , manusia bermacam pe'el ..

tokwan muda said...

ping ke pong ke tak aperla care masing2 kaaan...chow lu nak tido dah.

najihatussolehah said...

ala..ping je...kalu org nk cari pape dia bleh search...apa salahnya..dapat ramai kenalan kan..

Abang Long said...

Salam...PING aje lah..mana tau jadi cam PING PONG leh mantul sana sini dan juga mantul balik..maksudnya mungkin ada faedah utk org lain

Ash Shikano said...

ping ar....takpom ping kat grup fb..hehe...hai salam knl~

adwafarahin said...

haha x penah ping blog :P

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

ARPIZ..NAK JOIN TAK?? NANA TAK TAG..TAPI MEH LA JOIN...

http://bungakubakawali.blogspot.com/2011/04/segmen-blog-review-by-pandai-ke-aq.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...