Friday, April 22, 2011

Blog tak boleh komen, apahal..??

Salam petang para pembaca semua, terima kasih kerana telah hadir ke majlis penyampaian anugerah cerita2 merepek peringkat dunia.. Tengok, awal2 lagi dah mula merepek aku ni.. Aku berharap korang sabar lah ye, terima lah blogger yang suka merepek ni seadanya..hehe

Okaylah, terus kepada benda yang aku nak share kan dekat sini.. Entry tak boleh nak komen, kenapa kah perkara ini berlaku..?? Apakah kerana hati yang terluka itu masih tidak dapat menerima si dia kembali.. Apa benda lah pulak yang aku melalut ni.. itu cuma selingan sahaja..

Setakat ni aku baru jumpa 2 blog yang entry nya tak boleh nak dikomen.. Tak pasti sama ada owner blog tak nak bagi korang semua komen, atau memang ada masalah disebalik batu tabir.. First blog yang aku ingat pernah ada masalah macam ni ialah blogger yang sorang ni.. >> blogger ni lah

Tapi sekarang dah okay dah, korang dah boleh komen dah dekat tempat dia tu.. Err, sila berikan komen yang membina okay, jangan bagi komen yang meruntuhkan akhlak emosi dia.. Kemudian blogger yang ini pulak, dia baru follow aku, so bila aku singgah ke teratak mewahnya, terkejutlah sebab tak boleh nak komen entry dia pulak.. >> blogger ni pulak..

Sini aku bagitau cara nya ya.. Err, kalau cara ni tak menjadi sila inform aku okay.. Korang pergi ke tetapan >> ulasan >> yang dekat atas tu korang tick pada tunjukkan >> cari dan tick pada tetingkap pop up  pulak.. Itu jelah kot caranya, kalau tak menjadi sila hubungi 999.. Eh silap pulak, sila bagitau dekat ruangan komen tu ye..^^

Cara ni ialah untuk mereka yang mengalami masalah untuk komen.. Tapi kalau dah owner blog tu sendiri yang tak nak bagi orang lain komen dia boleh mengabaikan entry ni..

P/s : Hope blogger baru tu singgah sini dan baca, kalau tak kesian lah penat2 tulis tapi tak dapat komen dari orang lain..

10 comments:

Syuk Ry said...

ow... dsyat tol blog 2..

mOon jOhari said...

blOgger 2 spesis yang sgt2 senang tacIng kOt...

alien said...

hehehe
kadang2 certain entry penulis tanak org komen dia pun disable

kadang sistem error iaitu bukan niat penulis utk tidak dikomen

ye dak

aku said...

ada ke orang yang tak nak entry di komen..musykil2..haha

NUR AYNIE said...

fuhh..lega...naseb baik bukan sye hahaha

princess of heart said...

relex...

atiey azha said...

ohh kadang-kadang tuan punya blog sendiri tak sedar yang blog dia tak boleh nak komen ..

LeeNaruto said...

huhhu.. leen punyer blog pown org x ley komen,, tak tau nape tetiber jadi mcm 2 .. dulu blh.. skarang dah x ley...

Nurul Amyra said...

huhu . ade jugk ternampak blog cam tue .pelik .

NanaELF15 said...

Orang tak boleh komen entry saya lagi T^T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...