Monday, April 11, 2011

Waktu sesuai untuk makan meggi..

Ya, siapa disini yang hantu meggi.. Bukan hantu yang berambut meggi, tapi mereka2 yang terlalu gemar makan meggi.. Sekirannya korang rasa korang antara golongan macam tu, aku ucapkan welcome to the club sebab aku pun sama macam korang..hehe. Owh lupa pulak, salam buat para readers yang ada dekat depan laptop tu..^^

Apa..?? Korang ingat nak makan meggi tak payah masa2 ke.. Kalau korang fikir macam tu korang memang silap lah.. Silap je tak dosa, so korang tak payah gabra okay.. Meh sini aku bagitau korang antara waktu2 yang 'afdal' untuk makan meggi..

Sebelum tu kena bagi korang meleleh air liur tengok gambar ni..hehe.

Dah meleleh ke belum..?? Eh2, ada yang dah pergi hidupkan kuali dah.. Nanti jangan lupa hulur2 dekat sini tau..hehe. Inilah dia masa2 yang bagi aku afdal untuk makan meggi..:

* Ketika tiada makanan yang sepatutnya untuk dimakan..
= Kalau korang mengalami masalah kekurangan bekalan makanan ruji, terutama bagi student.. Korang memang digalakkan untuk makan meggi pada waktu itu.. Ini untuk membuat pelapik dekat perut korang tu, so nanti takdelah kebulur sangat..

* Kekurangan duit..
= Ini pun lebih kurang sama macam dekat atas tu.. Bila takde duit, maka tak boleh lah beli makanan yang sedap lagi menyelerakan.. Di saat itu meggilah yang menjadi pilihan, biasa untuk para student juga..

* Tengah malam..
= Masa ni ialah masa bagi mereka2 yang kedekut dengan member2 or adik2 sebab tak nak berkongsi meggi.. Dekat rumah aku selalu amalkan masa ni sebab dorang semua dah tidur..hehehe

Okay, cuma itulah jelah yang aku nak tulis.. Apa2 pun janganlah terlalu kerap sangat makan meggi ni sebab nanti boleh menyebabkan korang mengalami masalah dalam jangka masa yang lama.. Korang nak tau apa kesannya, err itu korang boleh tanya dekat pakcik google lah ye..^^

P/s (play station) : Meggi itu ialah makanan segera, makanan segera pun tak boleh diamalkan selalu tau.. Jagalah kesihatan anda..^^

10 comments:

KUREKURE COMEL said...

maggi best.....perhhh...tgh hari ni nak makan...hihihi...


selalu gak makan...time sblm nak tdo...lpastu tak abis...hehehe

meLLy! said...

haha semalam bru mAKAN megi. ruski ruski! haha

AesyaZealous said...

kadang2 dah bosan makan nasi, terasa gak nak makan megi..heheh

awie958 said...

best makan magi ni cumanya,magi ni di salut dengan wax, jadi akan membahayakan usus kita bila dah terlalu banyak wax dalam perut.

jom jenguk blog saya lak kat sini yer,

Telaga Tujuh Part 1
Telaga Tujuh part 2
Telaga Tujuh Part 3

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

peh...tetiba rasa nak msak meggi..da la tgh lapo..ujan lak tu..peh...magge kari campur telur..sedap nyer....nyumnyum...

cik ina said...

errrr.maggi memang sedap.mee paling sedap kot..ehhe

farah wahedda said...

FUUUHHHH MELELEH BEB!

Oyat Ceritera said...

suka mkn megi sbb mls masak..itu jer....sedangkan kt dlm peti ais penuh ngn makanan..

fareiyka said...

makan megi tgah malam cos mao nyorok drpd adek ?? hehe.. mana taow niey ??

Opah Kentang said...

megi pun peberet Opah.
Dulu suke makan jenama maggi.
sekarang nie beralih kpd mee sedapppppppp :P

time duit takde.megi la makanan paling sedap dalam dunia..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...