Tuesday, April 26, 2011

Ini kisah semalam...

Salam dan selamat pagi buat para readers yang sedang bersarapan tu.. Adeh, bangun2 pagi dah sakit kepala, tak tau la apa halnya.. Malam tadi pun tidur awal sebab penat sangat sampai post terpendek tu je yang mampu aku buat..huhuhu

Kesian dekat korang sebab cuma dapat membaca beberapa baris perkataan je dekat entry tu.. So, untuk menebus kesilapan aku tu, meh sini korang baca entry yang terpanjang pulak.. Apa..?? Korang tak nak baca yang panjang2 ke..?? Hmm, kalau itu yang korang mintak takpelah..

macam ni lah muka aku masa aku masuk kelas semalam..hehe
Untuk entry kali ni aku nak story sikit dekat korang semua, siapa korang tu..?? Korang yang tengah membaca entry ni lah.. Ceritanya macam ni... Err, aku post nanti lah ye, aku nak baring dulu.. Okay2, aku citerkan lah, baru nak gurau sikit dah kena marah..T_T

Sila abaikan ayat yang dekat atas tu.. Semalam masa aku nak pergi kelas, macam biasa lah aku bertolak dari rumah.. Masa yang diperlukan untuk sampai ke kelas tu ialah dalam area 1/2 jam (30 minitlah)..

Tiba2, ketika aku memasuki di perkarangan U aku tu, hujan telah mencurah ke ladang gandum atas aku.. Habis basah kuyup baju aku, kalau nak berhenti pakai baju hujan rasa alang2 je sebab kelas aku tu dah dekat.. Maka aku mengambil tindakan berani mati iaitu meneruskan perjalanan dengan menempuhi onak ranjau yang penuh berduri tu..

Perghh, ayat macam tak boleh blah kan, terus cerita balik.. Aku pun masuk lah ke kelas aku tu dengan keadaan 75% baju aku basah.. Mujurlah lecture tu tak tanya macam2, kalau tak jenuh gak lah aku nak menjawabnya..

Lepas dah habis kelas tu aku baru perasan, sejak kebelakangan ni.. Hujan selalu sangat turun time aku nak pergi kelas.. Kalau dari awal lagi hujan tak pelah, ini tinggal lagi 5-3 minit lagi nak sampai dekat kelas baru hujan lebat.. Sabor jelah dengan cuaca sekarang ni..huhu

Petang ni pun ada kelas, so kemungkinan untuk aku penat lagi malam ni ialah dalam area petaling 85%.. Sekiranya kemungkinan itu berlaku, maka potensi untuk membuat entry pendek macam malam tadi juga amatlah tinggi ye..^^

P/s : Dah macam entry math pulak siap ada nombor dan peratus (%) ni..hehe

7 comments:

azrinrahim said...

budak math ker?? math math dtng nie.. conclusinya disini, apis kena g kuliah awal ah n then jagn sampai lect masuk dulu kot..xelok tu..lalal

cik ina said...

haha..betol gak.kang kalo pakai dari rumah,nampak aneh gak.

NOOR FATIN said...

prepare pakai baju hujan siap2. hehe :)

adwafarahin said...

bersedia ngan ubat oke takut demam or selsema
;)

mykhalis said...

wahahha..kelas takde aircond ke?kalau tak mesti demam nie

Rafidah Farhana said...

cuaca sekarang memang tak boleh jangka. Jaga kesihatan, nnt susah nak belajar :)

NUR AYNIE said...

kasihan nyer...len kali bawak payung hahahah~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...