Monday, April 11, 2011

Benda yang tak best ketika mendownload...

Salam buat para readers yang sentiasa duduk menghadap laptop/ komputer/ lappy/ hadphone/ blackberry/ dan yang sama waktu dengannya.. Salan ini juga ditujukan kepada sesiapa yang sedang terbaring kemengahan akibat makan malam terlalu banyak..hehe

Siapa yang suka main download2 ni sila angkat tangan macam saya (baca ikut gaya usup wilcha ye..hehe).. Apakah perkara yang paling korang tak suka ketika mendownload ni, ceciter ceciter.. Mesti macam2 yang benda yang korang tak suka kan.. Tapi kalau dah tak suka tu buat apa download..??

Aku antara jenis yang suka download software2 yang berlambak dekat internet ni.. Untuk apa aku download software..?? Hmm, pada mulanya aku plan nak jual, tapi takut kena tangkap so aku buat collection je..hehe. Tapi aku bukan nak citer tentang koleksi software aku, tapi... Ah, korang kan dah tau..

Antara perkara yang aku tak suka ketika download..

* Masa yang lama..
= Kalau dah file besar, memang lah masa lama.. Tapi apa boleh buat, terpaksa lah berkorban juga..huhu

* Kelajuan internet ibarat ular sawa yang terbongkang kekenyangan..
= Pernah tak nampak macam mana ular sawa kenyang.. Kadang2 tak gerak pun kan..Masalah yang aku rasa bukan setakat aku je, tapi korang pun kena sama..

* Orang tutup modem
= Untuk kes aku ni, adik2 aku ni suka sangat tutup modem sebab katanya nanti bil api naik.. Untuk mengelakkan benda tu terjadi, maka bila aku nak download aku kena bagitau dekat dorang jangan tutup modem..

Err, aku rasa itu jelah kot yang aku nak taip malam ni.. Lepas ni nak download game pulak, asyik software je.. Selamat malam buat korang ye, dan selamat beristirehat..

10 comments:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana biasa download lagu jerk....heheheh

Tasha said...

mend/load mmng best. lgi2 kalau d/load movie

adwafarahin said...

kita mengalami mslh yg sama -___-"

khaifaiz said...

kita bukak blog ni pun dah kira download dah ni.. hehe.. so aku kaki download gak la ni.. ngeh ngeh

NUR AYNIE said...

KETENSIONAN MELANDA WAKTU D/LOAD...
so aynie x d/load kalau nak tgk movie..just mintak kat kwn jer hahah~

kay_are said...

paling x ske bile download dekat 2,3 minit je nak finish, dan2 internet xde.. sabar je r..

cik ina said...

terasa doe..abg sya pun akn bagitahu kalo dia nk download something..huhu..kang x pasal2 ada yg kena marah.

farah wahedda said...

benci la nk download sofware...nak menunggu berjam2 sampai berjanggut haha

KUREKURE COMEL said...

hahaha...adik dengki tu..kihkihkih..


mina download laju je...kihkihkih

Siti Hajar Masri said...

akak jarang2 download..plg kuat pun download lagu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...