Thursday, April 28, 2011

Cara mudah korang nak update entry walaupun takde idea..

Rasa macam penat je sebab baru balik dari pergi beli barang.. Entah apa2 kan aku ni, baru pergi beli barang dah kata penat.. Tapi tak mengapa, aku kalau angkat lori atau angkat kapal terbang aku takkan penat.. Amacam, hebat tak aku ni..??

update lah walaupun satu entry..hehe
Aku yakin yang mesti akan ada yang kata aku cuma angkat lori dan kapal terbang mainan je kan.. Sapa yang pikir macam tu korang memang pandailah.. Tapi kalau yang tak pikirkan pun korang tetap pandai juga, takkan lah aku nak cakap korang ni tak pandai..

Okay, tanpa membuang lebih banyak sampah masa, aku menjemput diri aku untuk bercakap.. Tepuklah ramai2 dan kuat2, apa barang tepuk pelan2 tak best lah nanti.. Aku tak pasti cara ni berkesan atau tak, tapi ini pun just dari pandangan aku yang tengah kurang 1.5% dari sifat normal aku..

So, pandai2 lah korang sama ada nak percaya atau nak abaikan.. Ala, macam yang aku cakap tadilah, korang kan pandai, mestilah dapat membezakan yang mana satu boleh dipakai atau tidak.. Citer banyak pun tak guna, meh sini aku tunjukkan cara korang nak update entry walau pun korang tengah kering idea..

*Copy milo paste entry orang lain..
= Untuk membuat cara ni, korang kena pastikan untuk meinta izin kedua ibubapa owner.. Err, aku rasa tak payah kot, mintak izin dengan owner jelah dan jangan lupa bagi credit card dekat blog owner..

* Buat entry bentuk persoalan..
= Kalau dah takde idea sangat, korang buat je entry soalan matematik ke, entry soalan tentang kehidupan ke..

* Mintak pendapat..
= Cara ni lebih kurang sama je dengan yang entry bentuk soalan tu.. Tapi yang ini korang mintak la pendapat contoh patut ke aku makan aiskrim petang ni..hehe

* Entry peribadi..
= Dah takde benda yang korang nak tulis, korang tulis lah apa yang korang tengah buat masa korang nak update entry tu.. Tak pun korang citer tentang kucing korang ke..

* Entry tutorial..
= Sebenarnya kalau korang buat entry tutor ni, korang dah ada idea untuk buat satu entry dah..

Okay, cuma itu je yang aku nak tulis.. Ada banyak lagi cara nak buat tapi aku bagitau yang ini je dulu.. Kalau korang nak tau, cara2 ni aku jarang gunakan sebab aku jenis yang suka buat ayat sendir.. So bila otak ni mogok tak nak buat ayat, maka takde lah entry yang dapat aku hasilkan..huhuhu

P/s : Biasanya rasa malas tu yang buatkan korang tak update, betul tak..??

10 comments:

fareiyka said...

y part malas tue, xleh dnafikan lae. . haha.. ley pakei ker sume ni ??

farah wahedda said...

betul2 kadng2 rasa mlas nak update blog huhuhuhu

NOOR FATIN said...

byk idea tapi malas nak taip, cm mana tu? ngeh3

Ini Kisah Tia said...

uihh . bukan malas lee . idea semua ke laut .. hehe

shedameor said...

ade setengah blogger tu bagi copy paste ayat dia. ade setengah tu pulak suruh sebar2kan. pelik

najihatussolehah said...

thanks 4 sharing..slalu jgak ketandusan idea,,

Rafidah Farhana said...

Fuhyoooo..
Boleh-boleh. Dengan ini saya merasmikan, eh silap!
Dengan ini saya mengapprove idea anda :)

tokwan muda said...

ahaha yerla aku pun kadang malas update,besernye aku taip dlm word pastu smpn dlm laptop...bile rajin update aku copy jerla yg aku dah taip tu ngeh3...tp tu time bz sgt2 kot...aku buat...eheh

maisarah said...

hehe. tak update sebab otak blank takde idea. n kadang kadang sebab malas nak menaip. :D

cik ina said...

sya letak video je. :))hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...