Saturday, February 05, 2011

Aktiviti korang masa cuti..

Salam semua blogger, dah masuk bulan 2  dah untuk tahun 2011 ni.. Aku rasa macam baru semalam je sambut tahun baru 2011, bukan tahun baru cina ye, yang itu memang la baru lagi... So pada hari cuti macam ni apalah yang korang selalu buat agak2nye..??

Disebabkan aku tengah tak ada idea nak postkan entry, so aku nak senaraikanlah apakah aktiviti2 yang akan korang buat masa cuti... Semua senarai aku ni berdasarkan pemerhatian dan pemikiran akal aku, bukan akal orang lain tau..

sesungguhnya masa bergerak tanpa menunggu kita..
Budak-budak (6-12 tahun)
*Main dengan member, dari pagi sampai la maghrib..
*Tengok tv lagi tv9 sebab 'di hatiku' kata dorang la..
*Tidur tengah hari..
*Sibuk ajak mak ayah jalan2 masa cuti ni..

Sekolah menengah (13-17 tahun)
*Lepak CC(ciber cafe) dengan member yang sama sejak masa dorang kecik dulu..
*Tengok tv terutama tv3 sebab ada cerita sinentron..
*Tidur petang..
*Sibuk ajak pakwe or makwe pergi jalan sekitar kampung..

Remaja (18-25 tahun)
*Lepak tepi tembok belakang rumah dengan member dorang yang sama lagi..
*Tengok awek/mamat indon kilang yang baru balik kerja..
*Tidur dari siang sampai lah ke isyak..
*Sibuk ajak member2 race motor bapak sapa lagi laju..

Dewasa (26-49 tahun)
*Lepak warung mamak dengan member sekerja pula..
*Tengok bini sambil tu sempat juga tengok bola..
*Tidur sepanjang hari sebab nak ganti tidur yang tak cukup dulu..
*Sibuk ajak member tanya bos, ada bonus tak tahun ni..


Warga emas (50 tahun dan keatas)
*Lepak dekat masjid je sambil borak dengan member satu kampung dulu..
*Tengok sejadah dan baca al-quran..
*Dah tak tidur sebab sibuk beramal..
*Sibuk tanya diri sendiri cukupkah amalan diri ini..

Okay, itu je entry aku yang aku nak tulis masa tak ada idea ni.. Ini adalah entry gurau2 je ye and kalau ada yang terasa tu aku minta maaf banyak2 ye sebab aku pun manusia biasa gak.. Kesimpulannya, gunakanlah masa cuti kita dengan sebaik-baiknya..

6 comments:

♥ adlin roshaida ♥ said...

I kategori 18+ tp takde yang same pon arpiz ? HAHHA :D

Arpiiz said...

haha, kalau takde tu kira bagus la ni..^^

saraeisyabalqis said...

hehe..sy xsuke org yg keje melepak je..:p

nmirmo said...

ehem2.....*angkat kening
makin dewasa...makin lama pulak tido...waktu baby??? takde pon???
meh sini nak tambah...

baby-5 tahun
*tido je keje...
*bangun minum susu...pastu tido balik..
*nak mainan baru je..
*berlari sana sini tanpa hala tuju dan destinasi..
*memecahkan, merosakkan barang yang dirasakan mainan...
*suka dengar mama n ayah melagukan kata2 marah pada die...
****kacau abang n kakak sebab tahu last2 bukan die yang kene marah ngan mama n ayah...

hahaha..okey tak??hehehe...

Arpiiz said...

nmirmo: haha, okay je.. tapi disebabkan entry ni untuk orang bercuti je, so budak 5 tahun tak ada la dalam senarai..

walau macam mana pun, idea tu boleh diterima..(ni mesti ada adik kecik ni..hehe)

♥ AyaHikari ♥ said...

ngahaha~ x same..x same dgn ape yg sy lakukan..sy baik siket kot?ngahaha~ *bangga kejap*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...