Monday, February 14, 2011

Cara korang nak kenal pemilik blog tu...

Salam kepada korang2 yang membaca ni.. Hari ni agak memenatkan aku juga la bile nak kena siapkan assignment yang patutnye kena hantar minggu lepas tu.. Tapi nasib baik la lecturernye tak ada dalam bilik, so boleh la antar senyap2..hehe

lelaki dan perempuan
Okay, apa cerita yang aku nak buat kata dalam ni ye.. Aku rasa aku nak buat entry tentang cara korang nak mengetahui yang pemilik blog itu adalah seorang perempuan atau lelaki.. Sebenarnya ada banyak cara untuk korang tahu sama ada blog itu dimiliki oleh seorang gadis yang cantik rupawan atau milik seorang lelaki yang segak bergaya..

Antara benda2 yang dapat aku kesan dalam blog seorang yang bergelar wanita..
- Warna tema blognya ialah pink or putih kalau tak pun warna yang cerah la..
- Banyak cerita mengenai family dan kawan lelakinya a.k.a boyfriendnya..
- Gambar dia penuh dekat dalam blog tu..
- Bagi yang newbie, dorang akan letak widget yang ada bling2 dekat sidebar blog dorang..
- Penggunaan ayat yang memang menunjukkan dia seorang perempuan..
- Ada yang letak ayat seperti "saya akan sayang awak kalau......"

Antara benda2 yang aku dapat kesan dalam blog seorang lelaki..
- Warna gelap yang paling banyak dalam blog tu..
- Banyak bercerita tentang tips2 dan ada juga yang cerita tentang awek dorang..
- Tak banyak sangat letakkan gambar sendiri..
- Banyak yang aku jumpa, dorang tak letakkan nama sendiri dekat blog dorang tu..
- Penggunaan ayat yang menujukkan yang dorang tu lelaki..
- Bagi yang minat bola, dorang akan letakkan lencana pasukan bola kegemaran dorang dekat dalam blog tu..

Itu cuma dari apa yang aku nampak apabila aku masuk dekat blog korang.. Mungkin juga apa yang aku tulis ni salah.. Tapi kalau korang nak tau dengan cara yang lebih mudah, korang cari je profil blogger tu dan tengok nama and gambar dia.. Tapi aku rasa korang bukan kisah sangat dengan pemilik blog tu kan.. Korang kisah ke..??

15 comments:

cikCT said...

as long as mereka bloggerz,i will lapp them lah ~ (^_^)

Sha Amane said...

salah2.sy punye kaler itam.haha.
mostly mmg blogger pompuan cm y ko describekan kat ats uh. ;)

NUR AYNIE said...

sememang nyer btol hahahah~~=P
bg sye ler..hahaha

dina darwina said...

hahahaha..smestinya anda tepat..n_n..sweet honestly

+akufobia+ said...

kadangkadang.

nub said...

hahaha. sokong hujah ang ni...

Tuan Penasihat said...

betul lah tengok jer profile dia orang.
tapi kalau nama laki tapi blog warna pink n letak bunga camna pulak?

bakawali said...

'saya sayang kamu semua" mcm sindir i jerk?? kihkih... apapun..enjoy dgn blog masing2....

kasihkuamiera said...

hahahhahah tepat sekali

Sunah Mohammad said...

salam arpiiz..

betul ni..dulu orang ingat saya lelaki...-_-"

blog saya itam..border oren..tak banyak gambar..tapi header bunga sakura..masih anggap lelaki..hurm..
lepas tu saya buat entry khas Saya Seorang Perempuan..hoho~

then saya tukar da border kaler pink..background polkadot...:D

nama saya unik sangat ke???

salam maulidur rasul~

Sollu..Sollu..Sollu..

fathiahRAIHANA said...

sweet laa picture tuu ^^

SyAE SyEa said...

hahaha..nice analysis..

KUREKURE COMEL said...

cuba teka mina lak...hehehe

.pemikir sejati. said...

xkesah la..asl post2 mereke best dn sesuai d bace ..heheh

ADAM said...

pandainya kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...