Tuesday, January 11, 2011

Kepentingan ShoutMix/Shoutbox dan Cbox...

Salam kepada semua, hari ni aku nak share sikit ilmu yang aku dapat sejak aku mula berblogging ni. Untuk pengetahuan semua (walau pun ramai yang dah tau) shoutmix/shoutbox dan cbox adalah sebuah widget yang diletakkan didalam sebuah blog. Terpulang kepada tuan punye tanah blog sama ada dia nak meletakkan widget itu atau tidak tapi bagi aku untuk mereka yang newboys newbie lagi ni patut meletakkannya.

Fungsi widget ini adalah supaya mudah untuk blogger2 lain hendak meninggalkan jejak kasih mereka dalam blog korang dan disamping itu korang dapat menambahkan traffik untuk blog korang tu. Seperti aku yang masih baru lagi dalam dunia blogging ni, aku lihat yang fungsi shoutbox seperti ini dapat mempercepatkan aku untuk menambahkan viewer aku (dalam 4 hari aku baru dapat cecah 100 viewer, tak tau la nak kate cepat or lambat).

Buat masa ini, setakat ini sahaja info yang aku tau and seperti biasa kalau korang ada nak tambah ke or betulkan ke, korang boleh la komen kat bawah ni ye..

Ni contoh Cbox dan ShoutBox yang aku mintak dekat pakcik google kesayanganku...^^


Contoh Cbox
Contoh ShoutMix/ShoutBox

2 comments:

Qaseh dalia adelia said...

hehe kdg2 suka tinggalkan komen je .. tanpa tgk shoutmix.. :) mmg penting shoutmix ni

Arpiiz said...

tinggal kan komen pn bgus juga, mst tuan pnye blog lg suka..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...