Saturday, January 08, 2011

Jom berpantun..

Salam, malam ni aku nak share la sikit tentang keadaan yang terjadi di tempat aku belajar ni, tapi dalam bentuk pantun..hehe

Lebih kurang camni la kalo buat keja last minit
Pantun
Berakit-rakit ke hulu,
Berenang-renang ke tepian.
Bersenang-senag dahulu,
Bersakit-sakit kemudian.

Makna
Budak2 yang suka buat assignment last2 minit.

Pantun
Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Dua tiga puas ku cari,
Mana la lecturer ni, tak kan hilang.

Maksud
Kes lecturer batalkan kelas tapi tak bagitau.

Pantun
Budak2 yang suke main game
Pulau pandan jauh ke tengah,
Gunung daik bercabang tiga,
Esok dah nak exam dah,
Tapi sempat lagi main dota.

Maksud
Budak2 yang banyak main dari belajar.

Ok, cukup la tu, nanti kalo banyak sangat takut kene marah pulak..huhu
Tapi kalo korang nak tambah pun aku bukan kisah..^_^

2 comments:

NabiLLa NaSir said...

pantun yg pertama tu menusuk hati betul. hahaha

arpiiz said...

haha, itu mst sbb selalu buat mcm tu..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...