Sunday, January 23, 2011

Ada satu cerita.. (Part 3)

... Sambungan dari Ada satu cerita.. (Part 2).

.... Apabila gambar selesai di ambil, si suami melihat semula gambar tadi dan mendapati gambar tadi sedikit kabur, si suami mengambil semula gambar seperti tadi dan kali ini gambar itu kelihatan elok sahaja.. Si isteri masih tidak puas lagi bergambar dan kali ini dia pergi mengambil gambar sendiri disekeliling kawasan rumah itu..

Pada masa yang sama, si suami pula sedang berehat di bilik tidur utama.. Ah, enak betul tidur di katil yang empuk ini, aku nak tidur sekejap la bisik hati si suami.. Si isteri yang masih leka bergambar tadi sedang berada di taman bunga sambil menggayakan pelbagai pose di hadapan bunga-bunga yang sedang berkembang mekar.. Si isteri masih tidak menyedari yang ada mata yang memerhatikannya di sebalik rimbunan pokok-pokok bunga di taman itu..

adakah seperti ini gambar yang si isteri lihat..-ehsan Google
Setelah puas bergambar, si isteri masuk semula kedalam rumah banglo itu dan melihat-lihat gambar yang diambil tadi.. Ketika dia melihat gambar yang diambil tadi, terdapat sekeping gambar yang membuatkan dia hairan, di dalam gambar itu terdapat seakan-akan satu lembaga disebalik pokok bunga ditaman tadi.. Si isteri bergegas mendapatkan suaminya, puas dia berjalan-jalan di dalam rumah itu tetapi semakin lama dia berjalan semakin dia rasa yang rumah itu semakin luas...

Si isteri mula panik, dia menjerit memanggil suaminya.. Tetapi sesuatu kejadian yang pelik berlaku ketika dia mahu memanggil suaminya, ketika dia menjerit itu bukan nama suaminya yang keluar, tetapi nama orang lain iaitu nama Samad.. Berkali-kali juga dia cuba menyebut nama suaminya, tetapi nama Samad itu juga yang terpacul keluar di mulutnya..

Si isteri mula berasa yang kakinya lemah, dia terduduk diatas lantai sambil menangis.. Ketika dia sedang menangis, muncul satu lembaga yang menghampiri nya.. Si isteri memberanikan diri untuk melihat siapakah atau apakah lembaga itu.. Apabila dia memandang kearah lembaga itu dia terkejut kerana...

....Bersambung

... Ada satu cerita.. (Part 4)

2 comments:

KinosKoko said...

giler saspen..hoho..

mie said...

xsabar nak tunggu sambungnya..
ehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...