Thursday, January 13, 2011

Hari yang paling merugikan...

Aku paling benci bangun lambat walaupun aku suka tidur..hehe
Salam kepada semua bloggers2 yang ada di luar itu.. Pernah atau tidak korang menghadapi hari2 yang malang bagi korang, sudah tentu la pernah takkan tak pernah pulak kan.. Tapi kalau ada yang kata tak pernah tu aku tak tau la sebab setiap orang mempunyai nasib mereka yang tersendiri..

Bagi aku, hari yang paling malang adalah hari bila aku terlajak tidur. Hari itu adalah hari yang malang dan merugikan kerana menyebabkan aku terlepas solat subuh. Lagi bertambah rugi ialah apabila aku terlajak bangun sehingga jam menunjukkan pukul anjing 11 or 12 tengahari(lambat gile aku bangun). Walau pun perkara ni jarang or kadang2 berlaku, tapi aku rasa teramat la ruginya bila aku dah terlewat bangun ni, bila masa dah rugi, sudah pasti aktiviti aku di waktu siang akan 'dirugikan'(terhad lah kalau maksud lain).

Contohnya macam hari ini la, aku lambat ambik adik aku dekat sekolah... Kesian adik aku sebab kena tunggu lama so sebagai denda aku kene la pulak belikan dia aiskrim..huhu. Pagi ni pun aku tak dapat nak post kan entry baru (kalau dah bangun lambat macam mana nak post kan, betul tak..?).Kesimpulannya, hope korang janganlah nak ikut perangai aku yang ntah ape2 ni, sentiasa bangun awal pagi sebab orang kata kalau kita bangun awal pagi rezeki akan murah..

1 comment:

allia farhana said...

memang rugi betol rasenye kalau terlepas subuh..

aku ade gak kekadang tu..even tjage lmbt 20minit pon..rase nak hantuk je kepala kat dinding..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...