Thursday, June 16, 2011

Kelebihan ada entry banyak..

Okay semua, sila hentikan semua kerja2 yang korang sedang lakukan sekarang ini.. Sebabnya aku nak bagitau tentang kelebihan2 berblog ni.. Okay, dah hentikan semua kerja tu..?? Kalau dah silakan membaca entry ini dengan penuh berhati2 ye..

Eh2, apahal pulak kena berhati2 ni, entry aku ada periuk nasi api ke..?? Hehe, taklah, saje je nak gurau2 dengan korang semua.. Macam apa yang korang baca dekat bahagian tajuk tu, "Cara2 mencari kekasih hati".. Apa..?? Korang terkejut ke..??

kalau entry kita bentuk helaian kertas lah..
Tak payah lah nak buat2 terkejut pulak, aku tau yang itu memang bukan tajuk entry ini.. Mungkin untuk entry lain kot, itu pun kalau aku rajin nak buatnya.. Kelebihan bila kita ada entry yang banyak, calon2nya ialah.. :

* Boleh mengembalikan memori terindah kita..
= Yelah, kadang2 bila banyak sangat entry, ia akan membuatkan kita lupa pada entry2 lama.. Jadi bila baca balik entry2 lama, maka ia akan membuatkan kenangan ketika entry itu dibuat datang..

* Membuatkan reader2 yang baru datang melekat dekat blog kita dengan lebih lama..
= Benda ni bagi aku betullah sebab bila aku jumpa satu blog yang best dan entrynya banyak.. Ia akan membuatkan aku melekat disitu sampailah aku habis baca semua entry dia..

* Bagi idea untuk kita buat entry baru..
= Kadang2 bila kita baca balik entry2 lepas, idea akan senang je datang singgah ke kepala otak kita ni..

Okay, aku bagi 3 jelah ye.. Aku tau korang pun sibuk, so tak boleh lah bagi banyak2 sangat takut tak terbaca pulak korang nanti.. Aku pun nak pergi siapkan kerja aku lagi sikit ni..hehe

11 comments:

cik ina said...

x larat dohh nak update selalu untuk buat entry yang banyak.hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

amboi , sikitnye . kedekut . haha !

Blogger/Follower Pilihan Tia - 2

Syuxer said...

xde masa bro nak update banyak2 huhu..

sergeant keroro said...

hehe, lau rajin nak buat entri bebanyak :P

diana said...

entry kak sikit je..
entry kamu lagi banyak rasanya..:)

pikah yang baik said...

1.Boleh mengembalikan memori terindah kita..- yang nie betol sebab saya memang kira kaki syok sendiri ah baca blog sendiri..haha

2.Membuatkan reader2 yang baru datang melekat dekat blog kita dengan lebih lama..- hat nie bg blog saya tak berapa lah kan..haha

3.Bagi idea untuk kita buat entry baru..-kadang-kadang ya kdang-kadang tak

pa2 pon..hepi blogging..nice blog :)

cucu umie said...

hehe..ayie update time ad idea melimpah ruah..xpon kalo bnyl sgt idea simpan dua kt draft..lala kua tajuk jap..memang emtry bnyk best sebb mcm2 kita boleh thu

aneesz said...

update entry ikut mood ngan idea....kalau xde, humm.....sadaqallah... hee

A retarded kitty said...

den update seminggu sekali
*pemalas tahap giga

She's Gee said...

info yg menarik!

Gee baru tulis "Effect Pelam bila Exam"

M Fizan said...

yang mengembalikan memori tu betul sangat lar..bila aku tengok balik blog myspace, rasa kelakar bila baca balik..gumbira, sedih..semua ada..dah lupa pun :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...