Sunday, June 19, 2011

Aku ialah Batman..

Salam kepada semua2 yang sedang membaca mahupun just terbaca ayat ini.. Ni apahal pagi2 lagi aku dah mula menghidupkan enjin merapu ni.. Hope korang layankan jelah ye segala ayat2 merapu aku di pagi hari ini..

Sebenarnya macam ni, sejak 2 malam yang lepas aku sudah mula mengikut amalan gaya hidup seekor kelawar.. Tidur ku diwaktu siang manakala jaga ku di waktu malam.. Nasib baik aku tak ikut cara dia tidur, kalau tak dekat mana aku nak cari pokok buat aku tidur secara terbalik..

Korang tak faham lagi apakah kaitan antara masalah tidur aku, kelawar dan juga Batman..?? Bukankah kelawar itu didalam bahasa jawa omputihnya ialah bat, jadi bila aku dah ikut cara kelawar, jadilah Batman..Hehe, bukanlah jadi macam Batman dekat Gotham City tu..

Kalau nak jadi macam tu, aku kena ada tanah yang luas sekurang2nya 200 kangkang babun.. Hah, macam mana lah nak mencari 200 ekor babun and suruh dia kangkang..haha. Tapi itu lah masalah aku sekarang ni, tak dapat nak tidur malam..

Kalau kata aku hadap lappy ni memang lah aku tak mengantuk, tapi aku tak buat apa2 pun aku tak mengantuk juga.. Dah pelbagai cara dan modus operandi yang berbeza telah aku lakukan seperti mendengar lagu, main lumba lari sorang2 dan dan juga pergi berjalan2 di atas bulan..

Okay, yang last tu memang tipu.. Siapa percaya dia memang lah nak kena aku bagitau dekat dia yang aku tipu.. Err, aku rasa cukup lah dengan apa yang aku merepek pagi ni, petang nanti nak merepek lagi..hehe

14 comments:

farah wahedda said...

peeerhhh arpiz dh jadi sang kelawar upenyeee..btw lma dh xjejelan sini hee

miss A said...

hahahah susah nak tidur ye ??? haha sama lah kita hahaha.. dah jdi burung hantu pulak hahha

~~Ticer Wann~~ said...

hii siannya dia jadi batman... ada sumthing yang awak fikir kot sampai susah nak tido malam...

Yeah kamu memang tak serik... padan muka!!

ain revival said...

aku jadi batman time study week jep..nk habeskan study pnya psal! adess~

Syuxer said...

hahah merepek la ko neh..

aku pun sama gak ngan ko..tido siang hari malam berjaga

alongxp said...

hehe.. tu tandenye nak kena nikah kot.. hahahahaha

Arpiiz said...

farah : haha, patut lah lama tak nampak..^^

Arpiiz said...

miss A : okay, saya jadi kelawar, awak jadi burung hantu..^^

Arpiiz said...

ticer wann : entah lah, tak tau lah pulak saya..huhu

Arpiiz said...

ain revival : kita ni time cuti pulak baru jadi kelawar..huhu

Arpiiz said...

syuxer : haha, ko batman apa pulak ni..^^

Arpiiz said...

alongxp : iye ke, nampaknya kena cari calon ni..haha

cik azeya said...

berangan nak jadi batman. :p

Arpiiz said...

cik azeya : hehe, tak lah mana ada berangan..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...