Thursday, October 13, 2011

Saat2 yang paling mencabar bagi seorang student U..

Salam dan hai kepada readers serta para pembaca semua..

Hidup sebagai seorang pelajar di universiti ini amat2 lah mencabar.. Kalau korang rasa yang sekolah menengah tu lagi mencabar, itu maknanya korang dah silap besar dah tu.. Cepat pergi buat solat taubat cepat..hehe. Macam buat dosa besar pulak sampai nak kena buat solat taubat ni..

Antara2 perkara yang menjadikan student U ni menghadapi cabaran yang sangat hebat ni ialah..

* Takde duit belanja, atau pun duit dah habis sebab selalu sangat topap henset..
* Assignment berlambak sampai kan korang rasa yang setiap masa korang cuma boleh digunakan untuk buat assignment je..
* Pengaruh kawan2 yang malas buat assignment, lepas tu bila dah dekat due date baru sibuk nak siapkan..
* Kena buat final assignment dimana ia adalah assignment yang paling susah dan paling lambat untuk disiapkan..

Aku rasa cukuplah apa yang aku bagitau dekat atas tu, nanti kalau banyak2 sangat korang kata aku kutuk korang pulak kan.. Lagi pun, sebenarnya sekarang ni aku tengah bertungkus lumus untuk menyiapkan assignment aku..

Kalau bernasib baik, dapat lah aku hantar hari ni.. Kalau tak, terpaksalah bersemuka dengan lecture untuk mendapatkan belas kasihan demi menambahkan tempoh masa..huhu

5 comments:

aleen aiden said...

elaun aku tersangkut dari julai hari.hanceh la...haih

cik ghah ^_^ said...

rasa tak sbr nak bergelar student U ^_^

Tiramisu Fatiema said...

huhu..perkara2 camtulah bila abis study nanti..rindu jew nak jd student blek...nak lalui semua tuh...struggle wat asimen..rindulah

Ernee Azmn said...

yeaaayyhhhh...btol2...xsnggup..heheheh...xsaba nk abes..(^_^)

shida said...

haha
ni barulah typical student..best weyh..xde wit..ikat perut makan megi jer...huhuhu
esemen wat last minit...haha..adventure giler~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...