Monday, August 10, 2015

[Mumble Monday] Apa citer baru ni.??

Salam dan hai kepada para readers semua...

Haa, dah hari isnin dah rupanya, tapi masa aku taip entry ni dah masuk hari selasa dah. Haish, kenapa dengan tuan blog ni.? Makin hari makin lambat update entry, kalau makin lambat update nanti makin lambat lah nak buat blogwalk. Kesian dekat blogger yang menunggu kehadiran aku untuk singgah ke blog mereka yang indah lagi cantik itu.

Amboi, dah mula nak merepek lah tu. Ala, bukan selalu pun aku merepek, dah nama pun entry ni Mumble Monday, mestilah untuk merepek kan.. Okay, korang-korang semua, dekat entry ni aku ada benda nak share dekat korang semua tau. Tak kisah lah kalau korang tak amik kisah or tak nak amik tau pun, tapi aku tetap juga nak share dekat korang.

Dah buat bloglist baru dah.
Haa, seperti yang dinyatakan pada entry Mumble Monday minggu lepas. Aku ada cakap nak buat bloglist untuk blog ni sebab tuan blog ni pemalas ya amat nak pergi singgah dekat chatbox tu. Eh, korang yang komen dekat chatbox tu jangan lah marah pulak, chatbox tu tetap aku gunakan sebagai tempat untuk blogwalk, tapi aku akan singgah dekat blog yang ada dalam bloglist dulu lah.
Okay Yaya, saya dah tunaikan permintaan awak.hehehe
Terima kasih dekat sesiapa yang sudi menyusahkan diri untuk copy paste link blog korang dekat entry minggu lepas. Kalau ada sesiapa yang nak masuk dalam bloglist aku pun boleh gak, cuma paste kan link blog korang dekat komen entry ni pulak.

Dah dapat CPUV.
Time kaseh Nuffnang sebab bagi CPUV dekat blog saya.
Korang tau tak apa itu CPUV.? Aku sebenarnya tak tau pun, sebab masa aku berblogging dulu aku panggil benda ni sebagai BE atau dikenali sebagai Buffered Earning. Benda ni adalah jenis iklan Nuffnang yang korang letak dekat blog tu. Kalau iklan biasa jenis Cost-Per-Click, maknanya orang kena klik iklan dulu baru dapat duit.

Tapi yang ini pulak Cost-Per-Unique-View, maksudnya makin ramai orang masuk blog ni masa iklan ni disiarkan, makin banyak lah duit aku dapat. Hahahaha, amboi, penerangan jenis mintak penyepak je kan. Tapi aku bersyukur lah sebab sedikit sebanyak iklan ni boleh tambahkan pendapatan blog ni. Korang doakan aku ye supaya aku dapat kumpul duit blog sampai boleh beli rumah.

Hmm, rasanya sampai sini jelah benda aku nak bebelkan. Perenggan pun dah nak sampai ke tahap limitnya. So aku nak teruskan berblogwalking, korang nak ikut aku blogwalk tak.? Owh ye, aku list kan lah dekat sini blog yang dah masuk ke bloglist aku. Korang kena singgah tengok tau sebab dorang ni jenis rajin update.


P/s : Haa, dah promote kan ni boleh mintak upah lah kan.??hehehe

8 comments:

ena said...

tenkiu arpizz sbb sudi singgah ke http://www.aeinnamusa.com/

Arpiiz said...

@ena : thanks jugak sebab sudi komen.hehee

Ck Tmn said...

Nak join bloglist arpizz ;) http://ciktaman.blogspot.com

Emy said...

Sambil blogging sambil buat duit juga ye

Arpiiz said...

@Ck Tmn : Boleh je, nanti saya letakkan dalam bloglist tu ye.

Arpiiz said...

@Emy : boleh je, sebab dah ada orang nak bagi kan.hehehe

Kakak Tiri Cinderella said...

Thank you thank you thank youuuuuu very very the much. Nak upah ye. Nanti KTC isi tabung sampai pecah, okey :P

Anyway, tahniahh sebab dapat CPUV ^^ Amin... Moga dapat beli rumah lengkap dengan pakej suri rumah sebagai penyeri rumah.... Hahahahahahhahahahahahahaha *gelak guling guling XD

Arpiiz said...

@Kakak Tiri Cinderella : hahahah, siap lengkap sume pakej tu.
thanks jugak sebab rajin klik.xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...