Friday, August 05, 2011

Huhuhu, sakit tau bila kena ni..

Salam dan hai kepada readers serta para pembaca semua..

Err, nak sambung balik ke tak huhuhu tu ye.?? Aku rasa nanti lah aku sambung balik, sebab aku tau yang korang ni sudah pasti nak tau apa benda yang menyebabkan kesakitan ini kan.. Dan sebelum tu korang juga pasti nak tau siapa yang mengalami kesakitan ini..

Apa..!! Laa, korang tak nak tau and tak nak amik tau pun rupanya.. Kalau macam tu tak mengapalah, biarlah aku pergi membawa perasaan yang sudah cedera parah ini.. Chewah, ni apahal pagi2 buta ni aku dah mula mengeluarkan ayat2 yang sungguh sendi mental sentimental..

Tak ada apa sebenarnya, aku nak bagitau dekat korang yang sekarang ni aku tengah menghidapi penyakit ulser mulut atau pun Fbalouruz Diamiga.. Itu adalah nama saintifik yang aku reka, kalau nak yang betul korang google lah sendiri..hehe

Penyakit ni aku dah banyak kali kena, so dah tak berapa nak heran lah sangat.. Tapi masalah kali ini agak lain pulak, sebabnya aku kena pada bulan puasa.. Lepas tu ulser tu pulak bergesel dengan gigi, memang susah bebenor aku nak bercakap dengan orang time ni..

Lagi satu, aku terpaksa la pulak sentiasa tersenyum bagi mengelakkan ulser ni kena dekat gigi.. Sampai ada orang tegur and tanya aku kenapa aku asyik tersenyum je..huhu. Korang ada tak cara2 untuk buatkan ulser ni cepat kecut..??

Korang tak payah lah suruh aku gunakan bonjela sebab benda tu dah tak bagi effect dah.. Garam pun sama juga, dah lah tak makin kecut tapi jadi makin banyak pulak..huhu lagi sekali.. Okay lah, aku nak sambung huhu tadi... Huhuhuhu....!!!

5 comments:

khairul said...

boleh membawak "bebai" o klu kena mcm ni

CikMiMiey said...

fuhhh ulser ?? mmg ngilu pilu abes laa kalo terkena !!

p/s:ingat lg x permainan bt ayat tuh?

http://cahayakeharumanku.blogspot.com/2011/08/ayat-ayat-yang-dibina-atas-kejujuran.html

Bella Bell said...

errr.. minum air banyak2.. hehehehe!!~


selamat berpuasa ^^

Tiramisu Fatiema said...

kena gak ulser bulan lepas..memang sakit.nak cakap susah.letak garam jer...lame2 ok..tapi perit ar...huhu..ade petua letak asam keping,majerin bagai...pedih skit la...

MiszCoMoT said...

kalau sedang kena penyakit ulser tu...bnyak2 kan makan sambal tumis...moga cepat bek..keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...