Monday, August 08, 2011

Cara untuk tidak cepat letih di bulan puasa..

Salam dan hai kepada readers serta para pembaca semua..

Di bulan puasa ni, korang semua mesti ada cara2 tertentu untuk buatkan diri korang tak cepat penat di siang hari kan.. Kalau penat masa malam, itu namanya penat sebab dah kenyang makan makanan berbuka tadi..hehe. Lagi pun kalau penat masa malam, korang tidur jelah, apa yang susah sangat..

Tips ni pun aku rasa korang ramai yang dah praktikkan, tapi oleh kerana aku tetap juga nak bagitau, so korang baca jelah ye..

* Ketika sahur, banyak kan meminum air kosong..
* Baca selawat setiap kali korang meneguk air tu.. (tak kisah lah air apa pun..)
* Minum sebanyak 100 teguk air ketika sahur.. (kadang2 je buat..huhu)
* Di siang hari, jangan fikirkan tentang makanan tetapi fokus kepada kerja..
* Tak payah sibuk2 tengok jam sebab tak sabar tunggu waktu berbuka..
* Tidur (ini kes bagi yang dah tak larat sangat..)

Okay, itu jelah antara cara2 atau tips yang sudi aku kongsikan.. Cara ni juga aku dah lama guna, sejak aku budak2 lagi aku dah gunakan cara ni.. Dan nampaknya ia berhasil terhadap diri aku, tapi aku pasti yang korang pun akan terima kesan yang sama macam aku juga..

P/s : Kalau korang ada apa2 cara lain, share2 lah dekat aku ya..^^

5 comments:

miszatie said...

haha tips yang bagus
meh tgk tips men'deco; rumah plak :)

http://miszatie.blogspot.com/2011/08/deco-bersama-atie.html

Niena Pengembara Ilahi said...

tips yg bagus.. thanks :D

L said...

jom befikir dibulan ramdhan.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html

khairul said...

hmm boleh coba ni Arpiz..hehe

aiman fanboy k-pop said...

heeheehee...poseew nih aiman tak pernah lapar pon...coz ngadap lappy,rasa lapar tetibew hilang..heeheehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...