Tuesday, July 28, 2015

[Tech Tuesday] 10 smartphone paling top masa kini.

Salam dan hai kepara para readers semua...

Smartphone merupakan satu alat komunikasi yang tidak asing lagi dalam kehidupan kita. Setiap tahun akan ada sahaja muncul model-model smartphone baru yang akan dijual dipasaran. Terlalu banyak model smartphone yang ada sekarang tapi korang tau tak yang manakah menjadi pilihan orang ramai.? Kat sini aku tunjukkan smarphone apa yang paling popular pada masa ini.

No.10 - Nexus 6
OS: Android 5 | Screen size: 5.96-inch | Resolution: 2560 x 1440 | Memory: 3GB | Storage: 32GB/64GB | Battery: 3,220mAh | Rear camera: 13MP | Front camera: 2MP

No.9 - Sony Xperia Z3
OS: Android 5 | Screen size: 5.15-inch | Resolution: 1920 x 1080 | Memory: 3GB | Storage: 16GB/32GB | Battery: 3,100mAh | Rear camera: 20.7MP | Front camera: 2.2MP

No.8 - iPhone 6 Plus
OS: iOS 8 | Screen size: 5.5-inch | Resolution: 1920 x 1080 | Memory: 1GB | Storage:16GB/64GB/128GB | Battery: 2,915mAh | Rear camera: 8MP | Front camera: 1.2MP

No.7 - Samsung Galaxy Note 4
OS: Android 5 | Screen size: 5.7-inch | Resolution: 2560 x 1440 | Memory: 3GB | Storage: 32GB | Battery: removable 3,220mAh | Rear camera: 16MP | Front camera: 3.7MP

No.6 - Sony Xperia Z3 Compact
OS: Android 5 | Screen size: 4.6-inch | Resolution: 1280 x 720 | Memory: 2GB | Storage: 16GB | Battery: 2,600mAh | Rear camera: 20.7MP | Front camera: 2.2MP

No.5 - HTC One M9
OS: Android 5 | Screen size: 5-inch | Resolution: 1920x1080 | Memory: 3GB | Storage: 32GB | Battery: 2840mAh | Rear camera: 20.7MP | Front camera: 4MP

No.4 - Samsung Galaxy S6 Edge
OS: Android 5 | Screen size: 5.1-inch | Resolution: 1440 x 2560 | Memory: 3GB | Storage: 32GB/64GB/128GB | Battery: 2560mAh | Rear camera: 16MP | Front camera: 5MP

No.3 - LG G4
OS: Android 5.1 | Screen size: 5.5-inch | Resolution: 2560 x 1440 | Memory: 3GB | Storage: 32GB | Battery: removable 3,000mAh | Rear camera: 16MP | Front camera: 8MP

No.2 - iPhone 6
OS: iOS 8 | Screen size: 4.7-inch | Resolution: 1334 x 750 | Memory: 1GB | Storage:16GB/64GB/128GB | Battery: 1,810mAh | Rear camera: 8MP | Front camera: 1.2MP

No.1 - Samsung Galaxy S6
OS: Android 5 | Screen size: 5.1-inch | Resolution: 1440 x 2560 | Memory: 3GB | Storage: 32GB/64GB/128GB | Battery: 2550mAh | Rear camera: 16MP | Front camera: 5MP
P/s : Haish, gambar-gambar semua ni buatkan aku nak beli phone baru lah..huhuhu

11 comments:

Nur Hafzhan said...

Wow ok nampak henpon sendiri kat situ XD

tenku butang said...

Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 1186
Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

Official Blog :
http://tengkubutang.blogspot.com/

Catlover Blog :
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

tenku butang said...

pergh.. teman berkenan samsung galaxy s6 edge tu.. dgn Z3 sebab waterproof.. bolrh bawak berenang.. huh? berenang pun tak reti.. kakakaka.. salam kenal yea..

Arpiiz said...

@Nur Hafzan : Wah, ada gambar tipon dia..hehehe

Arpiiz said...

@tenku butang : takpe, kalau tak reti berenang, nnt download apps berenang dekat tipon tu..hahaha

thanks sbb follow ye :>

Fara Queen said...

Dulu pernah berangan nak beli Iphone, tapi memandangkan diri Fara ni lasak macam lelaki, jadi pakai Samsung je, tu pon screen dah retak sikit. haha

Wan Nur Najihah Wan Shari said...

kenapa fon saya tak ada?
oh lupa saya pakai nokia 33l0 *sambil garu kepala

chicken_floss said...

teringin nak beli samsung s6 edge tu...mcm cool je phone tu..:)hihihi

Arpiiz said...

@Fara Queen : Takpe, kalau samsung tu rosak, boleh pilih jenama lain yang ada..xD

Arpiiz said...

@Wan Nur Najihah Wan Shari : iye ke nokia 3310, entah2 pakai nokia lumia..hehee

Arpiiz said...

@chicken_floss : Beli lah, handphone tu boleh rendam dalam air tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...