Thursday, March 15, 2012

Handphone Samsung bahaya..

Salam dan hai kepada readers serta para pembaca semua..

Okay, malam ni aku ada benda yang nak diberitahu dekat korang semua.. Seperti mana tajuk yang korang baca dekat atas tu, korang mesti tertanya2 kan, apakah yang bahayanya handphone Samsung ni..?? Sebenarnya bukan setakat phone Samsung je, aku rasa semua phone pun sama je..

Macam ni, ayah aku ada beli handphone Samsung Corby, baru tahun lepas dia beli, area bulan 10 atau 11 macam tulah, aku pun tak berapa ingat bila dia beli.. Korang tau tak macam mana phone bentuk phone tu, takpe, aku akan tunjukkan gambarnya..
inilah gambar Samsung Corby 2

So, aku baru dapat tahu yang minggu lepas phone itu meletup.. Ya, phone tu meletup atau masalah utamanya ialah baterinya pecah.. Mujurlah masa tu ayah aku tinggalkan phone dia dekat dalam beg masa dia tengah solat jumaat.. Kalau tak, memang berlobanglah kaki ayah aku kalau dia letak dalam kocek seluarnya..

Ini antara gambar phone itu selepas dia pecah..

Ayah aku pun bawaklah phone tu ke pusat Samsung yang terletak di Petaling Jaya, yelah sebab waranti masih ada.. Namun apakan daya, kata orang tu kalau bateri pecah atau leaking, waranti tu tak boleh digunakan.. So, nasihat aku, korang hati2 lah dengan phone korang tu ye..

Kalau nampak bateri tu menggelembung, cepat2lah tukar.. Tapi kalau macam kes ayah aku ni, bateri dia tak menggelmbung pun boleh pecah, macam mana pulak ya..?? Hmm, tak tau lah aku..

P/s : Ish, ni yang aku rasa macam nak saman Samsung ni..hahaha

8 comments:

Atie said...

tkut plak.... sy pun gna samsung jga... :(

NUR AYNIE said...

erkkk...bia betol...aynie pon gune samsung colby..ni yg takut nie

Arpiiz said...

ye, citer ni memang betul pun.. takde nya nak tipu2..hehe

JR said...

Bukan sebab jenama Samsung kot ia meletup, mungkin ada sebab lain spt terlebih caj bateri. Ramai org pakai Samsung Corby, tak ada masalah pun. Apa pun kita kena berhati2, semua boleh jadi dgn teknologi ni. Kalau meletup dlm poket memang sangat3 bahaya, kerana ada banyak 'benda2' penting yg dijadikan Allah dekat poket seluar tu...

Arpiiz said...

JR : haha, memang tak tujukan dekat samsung saja, phone lain pun ada kemungkinan berlaku juga..

aiman fanboy k-pop said...

haahaahaa...ngeri pon ada tengok henset terbongkang camtuh...lolz....
nasib baik ta guna tepon buat masa skrg....
kalo minat tepon pon,guna sony n nokia je..^6^
jenama lain ta bleh harap.....for me ler..

CINTA UNTUK KITA said...

rasanya depends pada fon tu jugak..kita tak tau kan dalam2 tu ada kesilapan teknikal ke..nak kata bateri gelembung tak boleh jugak..hmm entah la..no komen..hehe ;p apa2 pun hati2 je la kalau dah nama barang2 moden ni tak semestinya bagus kan.. ;p apa2 pun nice sharing..

SyAmSuL AnUaR said...

mngkn dpt batery hpn yg reject kot..hehehe..Kene waspada bla bla hndphone..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...