Tuesday, April 24, 2012

(Game) Kelas malam..

Salam dan hai kepada readers serta para pembaca semua..

Aku sekarang ni tengah cuti sem, so untuk aku mengisikan masa lapang yang tersangat lah lapang macam padang bola ni.. Aku pun try lah buat game jenis Visual Novel.. Aku nak terangkan sangat pasal Visual Novel ni pun aku tak reti, so sorrylah kepada mereka2 yang tak tau pasal Visual Novel ni..huhu

Untuk game ini, jalan ceritanya aku amik dari cerita yang pernah aku postkan dekat dalam blog ni.. Kalau korang nak baca, ini tajuknya >>Kisah Kelas Malam. Tapi kalau korang baca, nanti korang tau lah jalan ceritanyakan..?? Korang jangan risau sebab aku ada ubah sikit jalan ceritanya tu..

Game ni korang kena buat beberapa keputusan atau pilihan dan setiap pilihan itu akan membawa kepada ending yang berbeza.. So, kalau korang dah dapatkan satu ending, korang kenalah main balik semula untuk dapatkan ending yang lain..

Oleh kerana ini adalah game pertama aku, so aku pun malas lah nak buat panjang2.. Owh ye, game ni dalam bahasa melayu tau, nak buat bahasa inggeris, takut banyak salah pulak.. Nah, ini ada beberapa screenshot yang aku amik.. Manalah tau kalau2 korang tertarik nak test game aku ni..hehe

Main menu
contoh pilihan yang korang kena buat..
Download >> Kelas Malam

Edit (25/6/12) : Link ni dah mati, so kalau ada orang nak, sila bagitau ye, nanti barulah aku uploadkan.
Nak senang bagitau kat fan page lah, baru aku perasan...

P/s : Sila main pada waktu malam dan pasang speaker kuat2 ye..hehehe

9 comments:

tonaH iS herE said...

visual novel

apakah itu?

Arpiiz said...

itulah masalahnya, tak tau nak terangkan macam mana..huhu

Ezad Skytech said...

mcm menarik je ni..kena try..:D

NUR AYNIE said...

mcm best jerrr...=)

JR said...

Kalau ada masa nanti nak try main jugak...

Aishah Jahirah said...

memey xtahu pun....nak tanya xblh kena guna pak cik google la.haha

TF said...

ohsemla arpizz..mesti best..kena try nanti

Yazid Yusof said...

woaahhhh... free kongsi2 la ilmu buat game tu....
visual novel..
kalo untuk game... kite sbg pemain yg menentukan mcmane jalan citer.. rasenye camtu la kot.. heheh

Arpiiz said...

thanks bagi sesiapa yang dah try game ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...